NUC
NUC
1 september 2021

Leestijd: 2 minuten

De voordelen van een NUC computer

Regelmatig leveren wij aan onze klanten NUC PC’s. Maar wat is een NUC? NUC staat voor Next Unit of Computing en is een kleine mini computer, eenvoudig in één hand vast te houden, verkrijgbaar met dezelfde specificaties als een gewone desktop.

De NUC computer wordt bij onze klanten ingezet zoals ook een reguliere PC wordt ingezet maar ook als cliënt voor toegang tot terminal omgevingen. Maar een NUC computer is ook een ideale werkplek om te werken in de Cloud. 

Daarnaast is de NUC uitermate geschikt om achter schermen te bevestigen welke continue aanstaan t.b.v. presentaties of monitoring doeleinden.

Wat zijn de voordelen van een NUC computer?

  1. Door het kleine formaat nemen ze weinig ruimte in beslag en zijn ze te monteren achter een beeldscherm.
  2. Ze produceren nauwelijks geluid omdat ze voor de koeling geen ventilator nodig hebben.
  3. Voor meerdere toepassingen inzetbaar.
  4. Zuinig in gebruik, de energiekosten zijn een stuk lager dan een normale PC. Lees ook Wat kost jouw laptop of PC aan energie?

Ontvang meer informatie

Kwaliteit en garantie

Om de kwaliteit van de NUC systemen te waarborgen werken wij al jarenlang samen met Wortmann AG uit Duitsland. Zij zijn leverancier van Terra systemen en leveren tot onze grote tevredenheid al jarenlang onze TERRA NUC systemen. Standaard worden deze systemen met 3 jaar garantie geleverd. De garantie is uit te breiden tot 5 jaar met onsite garantie en databehoud. De onsite garantie is heel handig want dan komen wij, in geval van een storing, op locatie de Terra NUC repareren. Zo kun jij weer snel verder werken. Gezien alle AVG voorwaarden waaraan bedrijven tegenwoordig moeten voldoen, is databehoud heel fijn. Dit betekent dat in geval van een defecte harde schijf, je deze mag houden. Zo voorkom je potentiële datalekken.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van een NUC computer? Neem contact op ons via 0413-490620 of mail verkoop@drieo.nl.

Bekijk ook andere berichten

4 juli 2019

Hoe veilig is jouw domein?

Het versturen van e-mails gaat nog steeds met dezelfde techniek als die in de jaren 80 is bedacht. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het SMTP protocol. Dit protocol is van origine niet goed beveiligd. Zo is het heel e...

5 juli 2020

Geen gedoe meer met je e-mailhandtekening!

Wij zien onze klanten vaak worstelen met de handtekening onder hun (Office 365) e-mail. De e-mailhandtekening op de werkplek op kantoor in Outlook is het probleem niet. Daar staat een professionele zakelijke handteken...

12 oktober 2021

Microsoft lanceert Windows 11

Op 5 oktober heeft Microsoft Windows 11 gelanceerd. Daarmee stapt het bedrijf af van een inmiddels zes jarige traditie om alle vernieuwingen onder de Windows 10 paraplu te hangen. Daar is een goede reden voor. Er zijn...