NUC
NUC
1 september 2021

Leestijd: 2 minuten

De voordelen van een NUC computer

Regelmatig leveren wij aan onze klanten NUC PC’s. Maar wat is een NUC? NUC staat voor Next Unit of Computing en is een kleine mini computer, eenvoudig in één hand vast te houden, verkrijgbaar met dezelfde specificaties als een gewone desktop.

De NUC computer wordt bij onze klanten ingezet zoals ook een reguliere PC wordt ingezet maar ook als cliënt voor toegang tot terminal omgevingen. Maar een NUC computer is ook een ideale werkplek om te werken in de Cloud. 

Daarnaast is de NUC uitermate geschikt om achter schermen te bevestigen welke continue aanstaan t.b.v. presentaties of monitoring doeleinden.

Wat zijn de voordelen van een NUC computer?

  1. Door het kleine formaat nemen ze weinig ruimte in beslag en zijn ze te monteren achter een beeldscherm.
  2. Ze produceren nauwelijks geluid omdat ze voor de koeling geen ventilator nodig hebben.
  3. Voor meerdere toepassingen inzetbaar.
  4. Zuinig in gebruik, de energiekosten zijn een stuk lager dan een normale PC. Lees ook Wat kost jouw laptop of PC aan energie?

Ontvang meer informatie

Kwaliteit en garantie

Om de kwaliteit van de NUC systemen te waarborgen werken wij al jarenlang samen met Wortmann AG uit Duitsland. Zij zijn leverancier van Terra systemen en leveren tot onze grote tevredenheid al jarenlang onze TERRA NUC systemen. Standaard worden deze systemen met 3 jaar garantie geleverd. De garantie is uit te breiden tot 5 jaar met onsite garantie en databehoud. De onsite garantie is heel handig want dan komen wij, in geval van een storing, op locatie de Terra NUC repareren. Zo kun jij weer snel verder werken. Gezien alle AVG voorwaarden waaraan bedrijven tegenwoordig moeten voldoen, is databehoud heel fijn. Dit betekent dat in geval van een defecte harde schijf, je deze mag houden. Zo voorkom je potentiële datalekken.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van een NUC computer? Neem contact op ons via 0413-490620 of mail verkoop@drieo.nl.

Bekijk ook andere berichten

14 juni 2022

ICT Beveiliging duur? Het is maar hoe je het bekijkt! 

Cyberaanvallen zijn één van de grootste bedrijfsrisico's voor organisaties. Bekende recente voorbeelden van cyberaanvallen zijn die op de bedrijven VDL en Hoppenbrouwers. Onlangs werd door de Autoriteit Persoonsgegeve...

1 maart 2022

Vaste telefonie via je mobiele telefoon

Al sinds enige tijd heb ik geen vaste telefoon meer op mijn bureau staan. Want met de Xelion 8 app op mijn mobiele telefoon heb ik mijn vaste telefoon altijd bij de hand. Hierdoor ben ik intern bereikbaar voor collega...

12 oktober 2021

Microsoft lanceert Windows 11

Op 5 oktober heeft Microsoft Windows 11 gelanceerd. Daarmee stapt het bedrijf af van een inmiddels zes jarige traditie om alle vernieuwingen onder de Windows 10 paraplu te hangen. Daar is een goede reden voor. Er zijn...