hoe-veilig-is-jouw-domein
hoe-veilig-is-jouw-domein
4 juli 2019

Leestijd: < 1 minuut

Hoe veilig is jouw domein?

Het versturen van e-mails gaat nog steeds met dezelfde techniek als die in de jaren 80 is bedacht. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het SMTP protocol. Dit protocol is van origine niet goed beveiligd. Zo is het heel eenvoudig voor kwaadwillenden om een afzenderadres te vervalsen. Dit wordt dan ook veel gebruikt door ‘spammers’ en ‘phishers’.

Van belang is dus om je domein goed te beveiligen om misbruik te voorkomen en ervoor te zorgen dat jouw e-mails goed bij de ontvangende partij terecht komen. Hiervoor zijn er in de afgelopen jaren nieuwe technieken uitgebracht die de levering en de geloofwaardigheid van jouw e-mail bij ontvangende partijen verbeteren. Deze technieken geven niet de garantie dat de mail bij de ontvangende partij aankomt, maar zorgen er wel voor dat jouw bedrijfsnaam niet door derden misbruikt kan worden.

De meest bekende techniek is SPF en deze wordt ingesteld om aan te geven welke IP-adressen gemachtigd zijn om namens het domein te mailen. Vaak wordt dit toegepast als je e-mail wilt versturen vanuit je administratieve software  (b.v. facturen sturen vanuit Exact Online). De ontvangende partij kan controleren of de verzendende server gemachtigd is om namens dit domein te mailen. Is de verzendende server niet gemachtigd dan wordt in veel gevallen de e-mail niet afgeleverd! Daarnaast zorgt SPF ervoor dat spoofing (frauduleuze e-mailactiviteiten) en reputatieschade van het domein wordt voorkomen.

Office 365 van Microsoft heeft hierop ingespeeld en biedt standaard de mogelijkheid tot het gebruik van deze technieken. Drie-O kan deze technieken voor je inrichten, via de DNS instellingen van het domein, en daarmee zorgen dat je e-mail configuratie wordt verbeterd.

Maar hoe weet je of je domein goed beveiligd is? Een goede test staat op www.internet.nl. Vul je domeinnaam in en binnen 5 seconden zie je hoe veilig jouw domein is.

Jouw domein beter beveiligen? Neem contact op via verkoop@drieo.nl of bel 0413-490620.

Bekijk ook andere berichten

18 juli 2020

Weg met dat schrijfblok, gebruik OneNote!

Microsoft 365 OneNote is één van de meest onbekende Apps binnen Microsoft 365. Dat is jammer want onbekend maakt onbemind.

3 januari 2024

Waarom kiest het mkb voor Power BI? Vanwege deze 5 voordelen 

Power BI? Is dat niet die dure dashboardtool van Microsoft voor grote organisaties met veel data? Ehm... ja, het is een tool van Microsoft om data te visualiseren en nee, dit hoeft niet veel te kosten. Zeker, grotere ...

7 december 2023

Zo krijg je meer inzicht in je offertetrajecten met Power BI

Weet jij hoeveel procent van de uitgestuurde offertes je uiteindelijk binnenhaalt? Aan welk soort klanten je beter of meer verkoopt? Of waarom veel leads juist afhaken? Meer inzicht in je offertetrajecten kan enorm he...