Microsoft-logo
Microsoft-logo
10 september 2020

Leestijd: 2 minuten

Maak Microsoft 365 drie keer zo veilig

Online werken is makkelijk en efficiënt, mits je aan beveiliging denkt. Met een paar eenvoudige maatregelen maak je het hackers moeilijker én zorg je dat je bij eventuele problemen weer snel aan de slag kunt.

Wij kunnen je helpen door Microsoft 365 in te richten op:

  1. Regelmatige back-ups;
  2. Gefilterde e-mail;
  3. 2-factor authenticatie;

MKB bedrijven worden regelmatig slachtoffer van cybercriminaliteit. Zo leed het autobedrijf van Peter Schoolderman € 50.000 schade door cybercriminelen. Het Financieel Dagblad meldt dat 17% van de computers in Nederland tussen januari 2018 en oktober 2019 werd aangevallen door hackers. Zij hebben het specifiek voorzien op clouddiensten zoals Microsoft 365 van Microsoft.

Welke maatregelen kun je nemen om de beveiliging van je Microsoft 365 omgeving te verbeteren?

1.      Regelmatige back-ups
Microsoft voorziet geen uitgebreide back-up voorziening in Microsoft 365. Daarom is bij gegevensverlies, herstel niet mogelijk. Wij kunnen jouw Microsoft 365 licentie voorzien van betrouwbare back-ups. Daarmee ben je niet alleen beschermd tegen dataverlies, maar ook tegen onbedoelde wijzigingen. Lees meer via Drie-O 365 back-up.

2.      Beveiliging tegen phishing mails en onveilige bijlagen
De meeste hacks beginnen met een ogenschijnlijk normale mail. Zogenaamde phishing mails bevatten een link die na aanklikken tot grote schade leidt. Universiteit Maastricht betaalde na een hack 197.000 euro losgeld om weer bij de eigen documenten te kunnen. Preventie kost minder: bijvoorbeeld met een add-on die onveilige links in mail herkent en blokkeert. Microsoft biedt hiervoor de dienst Defender voor Office 365 aan. Deze dienst zorgt ervoor dat phishing mails en onveilige bijlagen zoveel mogelijk worden tegen gehouden.

3.      2-factor Authenticatie
Ben jij wie je zegt dat je bent? Met 2-factor authenticatie maak je inloggen veiliger. Aan mailadres en wachtwoord voeg je een code op je mobieltje toe. Zelfs als een onbevoegde jouw wachtwoord achterhaalt, is inloggen nog niet mogelijk.

Naast deze technische maatregelen is het belangrijk om regelmatig aandacht te besteden aan het bewustzijn bij je medewerkers met betrekking tot cybercriminaliteit. Denk hierbij aan awareness-trainingen. 

 

Bekijk ook andere berichten

15 november 2023

Waarom de kosten van Power BI voor het mkb erg meevallen

Bij mkb-bedrijven die graag meer inzicht willen in hun bedrijfsresultaten stellen we meestal voor om dashboards te maken in Power BI. Vaak volgt een schrikreactie: “Power BI, dat is toch hartstikke duur?” of “Dashboar...

1 september 2021

De voordelen van een NUC computer

Regelmatig leveren wij aan onze klanten NUC PC’s. Maar wat is een NUC? NUC staat voor Next Unit of Computing en is een kleine mini computer, eenvoudig in één hand vast te houden, verkrijgbaar met dezelfde specificatie...

12 januari 2023

Nieuwe (Europese) wetgeving cybersecurity voor MKB

Door de aanhoudende grote dreiging van cyberaanvallen op overheden en bedrijfsleven wordt er steeds meer beleid en wetgeving  ontwikkeld door zowel de Europese als Nederlandse overheid om burgers en bedrijven te besch...