Cello
Cello
4 maart 2021

Leestijd: 2 minuten

Waarom Cello zo blij is met onze oude hardware

Ruim een jaar geleden nam Cello met ons, Drie-O, contact op of zij bij ons oude hardware mochten ophalen. Inmiddels duurt deze samenwerking ruim een jaar en zijn er door Cello reeds 3 bussen met oude hardware opgehaald.

Cello, gevestigd in Vught, heeft als missie werken te werken aan een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking.

Onlangs hadden we weer een heleboel oude hardware verzameld (waaruit de datadragers zijn verwijderd) en is Cello deze komen ophalen. Ik vroeg me af waarom Cello zo blij is met onze oude hardware.

Daarop werd ik uitgenodigd door Maarten van Eck, begeleider op de dagbesteding bij Cello, om te komen kijken wat zij allemaal doen en waar zij blij van worden voor hun cliënten.

De hardware wordt in de werkplaats, op het terrein van Groote Cingels te Vught, door cliënten uit elkaar gehaald waarbij alle componenten (zoals ijzer, koper en printplaten) zorgvuldig worden gesorteerd. Wanneer de kar met ijzer/koper weer vol is wordt deze naar een naburige ijzerhandelaar gebracht. Cello krijgt hiervoor een vergoeding van de ijzerhandelaar. Met de inkomsten die dit oplevert worden uitjes bekostigd of wordt een lekkere versnapering gehaald.

oude-hardware

Theo, één van de cliënten, vertelde vol passie over zijn werkzaamheden in de werkplaats en liet trots zien hoe hij te werk gaat.

client-cello-aan-het-werk

Maarten van Eck, initiatiefnemer van deze activiteit: “Wij kijken wat de cliënten wel kunnen en denken niet in beperkingen. De cliënten kunnen hier zonder enige druk werken en de hardware uit elkaar schroeven wanneer zij daar zelf zin in hebben. Door deze activiteit werken wij mee aan de missie van Cello.”

Na mijn bezoek bij Cello was het me duidelijk geworden waarom men zo blij is met onze oude hardware. Een zinvolle dagbesteding voor de cliënten, maar ook een stukje meewerken aan een duurzame samenleving door hergebruik van materiaal mogelijk te maken.

Mark Wijgergangs, Drie-O Automatisering BV

Bekijk ook andere berichten

17 januari 2024

Power BI versus Excel, welke tool past het best bij jouw werk?

Excel en Power BI hebben veel overeenkomsten. Ze zijn allebei van Microsoft en ze helpen je bij het verwerken van gegevens. Toch zijn er ook grote verschillen. Welke van de twee programma's voor jouw werk het beste is...

10 september 2020

Maak Microsoft 365 drie keer zo veilig

Online werken is makkelijk en efficiënt, mits je aan beveiliging denkt. Met een paar eenvoudige maatregelen maak je het hackers moeilijker én zorg je dat je bij eventuele problemen weer snel aan de slag kunt.

1 maart 2022

Vaste telefonie via je mobiele telefoon

Al sinds enige tijd heb ik geen vaste telefoon meer op mijn bureau staan. Want met de Xelion 8 app op mijn mobiele telefoon heb ik mijn vaste telefoon altijd bij de hand. Hierdoor ben ik intern bereikbaar voor collega...