Licentiekosten Power BI: maak het zo duur als je wilt
Wist je dat starten met Power BI je niks hoeft te kosten? Ja echt, want de Power BI Desktop is gratis te downloaden en ook een basisaccount maak je kostenloos aan. Deze gratis versie biedt al heel veel mogelijkheden om uitgebreide, interactieve rapporten te maken.
Wil je meer data-analyses, eigen rapportages en dashboards (laten) ontwikkelen of Power BI makkelijker delen met je collega’s? Dan is Power BI Pro een aanrader. Ook hiervan vallen de kosten mee: voor Power BI Pro betaal je € 9,40 per gebruiker per maand.
Behalve de gratis versie en Power BI Pro zijn er nog andere, meer uitgebreide licenties. Feitelijk kun je het dus zo duur maken als je wilt. Afhankelijk van hoe je werkt en welke rapportages en dashboards je wenst, is een duurdere licentie niet altijd nodig. De meeste mkb-organisaties kiezen daarom voor een Power BI Pro-licentie.
Implementatiekosten Power BI: snel resultaat tegen beperkte kosten
Denk je bij het woord ‘implementatie’ meteen aan een project dat maanden duurt, met dure consultants en ingewikkelde planningen? Dan hebben we goed nieuws voor je: Power BI is makkelijk en snel te implementeren en het ontwikkelen van een dashboard hoeft niet lang te duren. Power BI biedt namelijk een uitgebreide range aan tools voor datamodellering, gegevensvisualisering, thema’s, opmaak en layout. De meeste van deze tools lijken qua bediening sterk op Microsoft Office.
Verder ondersteunt Power BI honderden databronnen, zowel on-premise als in de cloud, zoals Dynamics 365, Salesforce, Azure SQL DB, Excel en SharePoint. En pasgeleden introduceerde Microsoft Copilot in Power BI, een slimme AI-assistent waarmee je nog makkelijker data omzet naar inzichten en optimaal gebruikmaakt van alle mogelijkheden in Power BI. Dankzij al deze ‘indrukwekkende data-ervaringen’ – zoals Microsoft het zelf noemt – zet je snel je eerste dashboards live tegen beperkte implementatiekosten.
Wat kost het maken van een Power BI-dashboard dan?
In principe kost het maken van een Power BI-dashboard niks, want alles wat je nodig hebt zit al in je Power BI-omgeving. Toch adviseren wij om het samen met een BI-expert te doen. Een eenvoudig dashboard samenstellen is dan misschien een peulenschilletje, hoe complexer de gewenste dashboards des te meer zorg en aandacht vraagt de voorbereiding. Om de juiste inzichten te verkrijgen, moet je namelijk ook zorgen dat de data waar Power BI mee werkt van goede kwaliteit is. Anders is het garbage in garbage out, hoe mooi je dashboard er ook uitziet.
Bij Drie-O ondersteunen we mkb-organisaties bij het ontsluiten van de databronnen voor Power BI. We stellen per dashboard de juiste dataset samen. En we ontwikkelen elk dashboard op zo’n manier dat je het telkens opnieuw snel en makkelijk kunt inzetten. Daarbij letten we onder meer op de volgende aandachtspunten:
· Hoe borgen we de datakwaliteit?
· Hoe zorgen we dat data veilig gedeeld kan worden?
· Hoe maken we het dashboard goed overdraagbaar?
· Welke autorisaties zijn nodig zodat iedereen ziet wat hij mag zien (en niet meer)?
Ben je benieuwd naar wat jij allemaal kunt doen met jouw bedrijfsdata en business intelligence? Download dan onze whitepaper ‘Power BI voor het mkb: dé tool voor data-analyse en het verbeteren van bedrijfsprocessen’.