ict beheerder
ict beheerder
19 augustus 2020

Leestijd: 2 minuten

Wat doet een ICT beheerder precies?

Wat doet een ICT-beheerder precies? Bij Drie-O kun je terecht voor zakelijk ICT-beheer. Maar wat houdt dat in? Pieter Faber is al meer dan 16 jaar verantwoordelijk voor netwerkbeheer bij Drie-O. Precies de juiste persoon om die vraag bij neer te leggen.

Echte netwerkoplossingen voorzien
Werken voor Drie-O geeft een netwerkbeheerder de kans om klanten van echte oplossingen te voorzien. Pieter: “Als je voor een grotere organisatie werkt, dan wordt je heel snel virtual of security engineer. Hier komen alle aspecten van mijn vak aan bod. Van overleggen met de klant tot het inrichten van firewalls en het oplossen van storingen.”

 

Regulier gepland netwerk-onderhoud (preventief beheer)
Bij het doornemen van de week van Pieter komen we twee dagen standaard netwerk-onderhoud tegen. Op maandag en donderdag. Regulier gepland onderhoud (preventief beheer) is gemiddeld eens in de drie maanden nodig. Klanten krijgen de kans om vragen te stellen, updates worden gedraaid, er wordt overlegd en Pieter loopt hardware en back-ups na.

Uitbreidingen voor het cloudplatform
De dinsdag stond in het teken van de toekomst. Op kantoor in Sint-Oedenrode werd met collega’s overlegd welke uitbreidingen er voor het cloudplatform van Drie-O nodig zijn. Naast de toekomst was er natuurlijk ook aandacht voor klanten. Tussen de bedrijven door zorgde Pieter voor onderhoud aan verschillende virtuele servers.

Nieuwe Hyper-V host in het datacenter
Woensdag is een papadag. Waardoor de vrijdag als werkdag overbleef. Die werd met een noise cancelling koptelefoon op doorgebracht in het datacenter. Pieter: “Je zou zeggen dat je na zoveel jaar went aan de herrie. Maar dat is niet zo. Met mijn koptelefoon op, heb ik in het datacenter in alle rust een nieuwe Hyper-V host opgehangen. Die configureren en testen we op kantoor, maar hij moet natuurlijk ook een keer geïnstalleerd worden. Dat was vrijdag.”

Fileserver updaten en datamigratie van de mailserver
Buiten dagelijkse werkzaamheden om, werkt Pieter soms ook in de avonduren, meestal vanuit huis. “Ik ga niet een heel bedrijf stilleggen om de fileserver te updaten. Dat doe ik als iedereen thuis is. Hetzelfde geldt voor datamigratie van een mailserver. Als ik dat in een live omgeving uitvoer, dan gaat het meestal meer dan 24 uur kosten. Dat gaat beter in het weekeind. Ik compenseer natuurlijk wel alles netjes. De extra uren die ik ’s avonds nodig heb, haal ik later wel een keer in als een vrije middag.”

Bekijk ook andere berichten

4 maart 2021

Waarom Cello zo blij is met onze oude hardware

Ruim een jaar geleden nam Cello met ons, Drie-O, contact op of zij bij ons oude hardware mochten ophalen. Inmiddels duurt deze samenwerking ruim een jaar en zijn er door Cello reeds 3 bussen met oude hardware opgehaald.

16 augustus 2022

Wat kost jouw PC of laptop aan energie?

De energieprijzen zijn scherp gestegen in de afgelopen periode waardoor we in een energiecrisis zijn beland naast de klimaatcrisis die we al een tijdje hebben. We moeten dus zuinig zijn met onze energie, niet alleen ...

1 maart 2022

Vaste telefonie via je mobiele telefoon

Al sinds enige tijd heb ik geen vaste telefoon meer op mijn bureau staan. Want met de Xelion 8 app op mijn mobiele telefoon heb ik mijn vaste telefoon altijd bij de hand. Hierdoor ben ik intern bereikbaar voor collega...