OneNote-logo
OneNote-logo
18 juli 2020

Leestijd: 2 minuten

Weg met dat schrijfblok, gebruik OneNote!

Microsoft 365 OneNote is één van de meest onbekende Apps binnen Microsoft 365. Dat is jammer want onbekend maakt onbemind.

OneNote doet inmiddels twee jaar dienst als mijn notitieblok. Onlangs ben ik het intensiever gaan gebruiken. Dat heeft te maken met het vele video-vergaderen van de afgelopen periode. Terwijl je met klanten, medewerkers of partners online overlegt, maak je aantekeningen in OneNote terwijl je aandacht bij het scherm blijft.

Notities maken en gesprekken voorbereiden

Nu klantbezoeken weer mogelijk zijn, blijven mijn schrijfblok en pen op kantoor. Ik gebruik mijn Surface om notities te maken. Ik bereid het gesprek voor in OneNote en maak mijn notities rondom deze voorbereiding. Omdat ik het vroeger niet erg klantvriendelijk vond overkomen om tijdens een gesprek op een laptop te werken, geef ik vooraf bij de klant aan dat ik zo notities maak.

OneNote geeft je gelijk een voorsprong

Terug op kantoor heb ik dankzij OneNote gelijk een voorsprong. Ik kan mijn notities verder uitwerken. Ik hoef niet eens mijn eigen handschrift te ontcijferen.

Veelzijdig inzetbaar

Ik gebruik OneNote ook voor andere zaken. Het is mijn:

  • Agenda voor het werkoverleg. De notulen worden vervolgens in OneNote uitgewerkt;
  • Notitieblok voor bilateraaltjes met medewerkers. We delen notities en leggen bespreekpunten over de loop van de week alvast vast;
  • Blocnote voor aantekeningen die ik wil bijhouden over verkoop, marketing, etc;
  • Schrijfblok om ideeën die mij onderweg of thuis te binnen schieten direct vast te leggen. Ik gebruik daar de mobiele app van OneNote voor;

OneNote kan nog veel meer

Ondanks al die verschillende toepassingen ben ik nog steeds een echte basis OneNote-gebruiker. Je kunt er veel meer mee. Zo is het mogelijk om notitieblokken prachtig op te maken met grafieken, tabellen en links naar documenten. Het heeft handschriftherkenning, kan audio opnemen en houdt automatisch bronnen bij als je teksten van het web kopieert.

Schrijfblok en pen? Geef mij maar OneNote

Hoe meer ik het gebruik, hoe moeilijker ik zonder kan. Ik heb mijn schrijfblok en pen daarom in de ban gedaan, geef mij maar OneNote.

Bekijk ook andere berichten

19 augustus 2020

Wat doet een ICT beheerder precies?

Wat doet een ICT-beheerder precies? Bij Drie-O kun je terecht voor zakelijk ICT-beheer. Maar wat houdt dat in? Pieter Faber is al meer dan 16 jaar verantwoordelijk voor netwerkbeheer bij Drie-O. Precies de juiste per...

22 augustus 2023

3 Essentiële digitale hulpmiddelen voor klantcontact

In deze tijd van toenemende concurrentie en digitalisering is het belangrijk voor je als organisatie om onder de aandacht te blijven bij je (potentiële) klanten. Gelukkig kun je je daarbij laten helpen door tools die ...

1 augustus 2023

Grip op je ICT beveiliging met CIS Controls

Helaas zijn MKB-bedrijven vaak een aantrekkelijk doelwit voor cybercriminelen vanwege hun beperkte middelen en mogelijkheden om zich te beschermen tegen dreigingen. Dit blijkt uit verschillende onderzoeken o.a. van AB...