Windows
OneNote-logo
OneNote-logo
18 juli 2020

 – Leestijd: 2 minuten

Weg met dat schrijfblok, gebruik OneNote!

Microsoft 365 OneNote is één van de meest onbekende Apps binnen Microsoft 365. Dat is jammer want onbekend maakt onbemind.

OneNote doet inmiddels twee jaar dienst als mijn notitieblok. Onlangs ben ik het intensiever gaan gebruiken. Dat heeft te maken met het vele video-vergaderen van de afgelopen periode. Terwijl je met klanten, medewerkers of partners online overlegt, maak je aantekeningen in OneNote terwijl je aandacht bij het scherm blijft.

Notities maken en gesprekken voorbereiden

Nu klantbezoeken weer mogelijk zijn, blijven mijn schrijfblok en pen op kantoor. Ik gebruik mijn Surface om notities te maken. Ik bereid het gesprek voor in OneNote en maak mijn notities rondom deze voorbereiding. Omdat ik het vroeger niet erg klantvriendelijk vond overkomen om tijdens een gesprek op een laptop te werken, geef ik vooraf bij de klant aan dat ik zo notities maak.

OneNote geeft je gelijk een voorsprong

Terug op kantoor heb ik dankzij OneNote gelijk een voorsprong. Ik kan mijn notities verder uitwerken. Ik hoef niet eens mijn eigen handschrift te ontcijferen.

Veelzijdig inzetbaar

Ik gebruik OneNote ook voor andere zaken. Het is mijn:

  • Agenda voor het werkoverleg. De notulen worden vervolgens in OneNote uitgewerkt;
  • Notitieblok voor bilateraaltjes met medewerkers. We delen notities en leggen bespreekpunten over de loop van de week alvast vast;
  • Blocnote voor aantekeningen die ik wil bijhouden over verkoop, marketing, etc;
  • Schrijfblok om ideeën die mij onderweg of thuis te binnen schieten direct vast te leggen. Ik gebruik daar de mobiele app van OneNote voor;

OneNote kan nog veel meer

Ondanks al die verschillende toepassingen ben ik nog steeds een echte basis OneNote-gebruiker. Je kunt er veel meer mee. Zo is het mogelijk om notitieblokken prachtig op te maken met grafieken, tabellen en links naar documenten. Het heeft handschriftherkenning, kan audio opnemen en houdt automatisch bronnen bij als je teksten van het web kopieert.

Schrijfblok en pen? Geef mij maar OneNote

Hoe meer ik het gebruik, hoe moeilijker ik zonder kan. Ik heb mijn schrijfblok en pen daarom in de ban gedaan, geef mij maar OneNote.

Bekijk ook andere berichten

4 november 2021

Nooit meer een wachtwoord onthouden!

Tegenwoordig dien je veel gebruikersnamen en wachtwoorden te onthouden. Inloggen op portalen van je leveranciers, verzekeraars van je (werknemers)verzekeringen en social media (Facebook, Twitter, LinkedIn)

16 augustus 2022

Wat kost jouw PC of laptop aan energie?

De energieprijzen zijn scherp gestegen in de afgelopen periode waardoor we in een energiecrisis zijn beland naast de klimaatcrisis die we al een tijdje hebben. We moeten dus zuinig zijn met onze energie, niet alleen ...

10 september 2020

Maak Microsoft 365 drie keer zo veilig

Online werken is makkelijk en efficiënt, mits je aan beveiliging denkt. Met een paar eenvoudige maatregelen maak je het hackers moeilijker én zorg je dat je bij eventuele problemen weer snel aan de slag kunt.