Veilige werkplek

Jouw werkplek uitstekend beveiligd

De data van jouw organisatie is hetgeen waarmee je je geld verdient en dient daarom beveiligd te worden tegen verlies als gevolg van malware- en ransomware aanvallen. Daarnaast wil je ook datalekken voorkomen.

Voor het gestructureerd doorvoeren en het beheer van jouw beveiligingsmaatregelen maken wij gebruik van de Cybersecurity Cockpit.

Hieronder een greep uit de belangrijkste beveiligingsmaatregelen welke wij voor je organisatie implementeren:

  • Devices worden voorzien van de antivirussoftware van Sophos of Kaspersky.
  • Back-up voor zowel je Microsoft 365 omgeving en/of data van jouw servers worden dagelijks veiliggesteld
  • Er wordt een firewall geïmplementeerd om cyberdreigingen van buiten tegen te houden.
  • Actief beheer van gebruiker- en beheerderaccounts waarbij een wachtwoordbeleid wordt geïmplementeerd in combinatie met 2 factor authenticatie (2FA of MFA).
  • Het toekennen van de juiste rechten aan de verschillende gebruikers(groepen).
  • De harde schijven van devices worden beveiligd met Bitlocker zodat deze niet leesbaar zijn mochten deze in handen vallen van onbevoegden.
  • Proactief beheer en onderhoud van alle componenten uit jouw netwerkomgeving waarbij deze periodiek voorzien worden van de laatste (beveiligings)updates.
  • Bij verlies of diefstal van een device kan dit device remote onklaar gemaakt worden zodat onbevoegden nooit bij de data kunnen.
  • Mail wordt beschermd tegen phishing aanvallen. 

 

Daarnaast kunnen wij in samenwerking met onze partner Beveiligmij.nl het bewustwordingsniveau van medewerkers op het gebied van digitale veiligheid op een hoger niveau tillen door het aanbieden Awareness trainingen.

3 Quick wins om veiliger te werken met Microsoft 365

1. Maak regelmatig een back-up

Microsoft voorziet geen uitgebreide back-up voorziening in Microsoft 365. Daarom is bij gegevensverlies, herstel niet mogelijk. Wij kunnen jouw 365 licentie voorzien van betrouwbare back-ups. Daarmee ben je niet alleen beschermd tegen dataverlies, maar ook tegen onbedoelde wijzigingen.

2. Bescherm je e-mail tegen phishing

De meeste hacks beginnen met een ogenschijnlijk normale mail. Zogenaamde phishing mails bevatten een link die na aanklikken tot grote schade leidt. Universiteit Maastricht betaalde na een hack 197.000 euro losgeld om weer bij de eigen documenten te kunnen. Preventie kost minder: bijvoorbeeld met een add-on die onveilige links in mail herkent en blokkeert.

3. Stel MFA in

Ben jij wie je zegt dat je bent? Met MFA (Multi Factor Authenticatie) maak je inloggen veiliger. Aan mailadres en wachtwoord voeg je een code op je mobieltje toe. Zelfs als een onbevoegde jouw wachtwoord achterhaalt, is inloggen nog niet mogelijk.

Sophos

Als Silver partner van Sophos implementeren en beheren wij de XG firewall oplossingen van Sophos voor onze klanten. Met een Sophos firewall beschik je als bedrijf over een krachtige oplossing tegen cyberdreigingen.

Sophos-logo

Altaro

Back-up is de belangrijkste maatregel ter bescherming van jouw data. De back-up oplossingen van Altaro zorgen voor back-up van jouw data (zowel applicaties, data en systeeminstellingen). Ook voor back-up van data uit de cloud van Microsoft 365.

altaro-logo

Drie-O 365 back-up

Microsoft voorziet zelf niet in een back-up faciliteit voor de gegevens uit Microsoft 365. Belangrijk is daarom dat je zelf voorziet in een goede back-up oplossing. Drie-O biedt hiervoor Drie-O 365 back-up aan waarmee je ervan verzekerd bent dat je gegevens veilig buiten de cloud worden opgeslagen.  

drie-o-logo

Download whitepaper:
Security awareness

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Whitepaper-security-awareness
Whitepaper-security-awareness

Download whitepaper:
Security awareness

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.