Is uw informatie eigenlijk wel veilig?

Het grootste risico zit tussen de bureaustoel en het toetsenbord! Oftewel, ICT beveiliging gaat veel verder dan alleen antivirus software en een firewall. Kleine en grote cyberincidenten zijn aan de orde van de dag en halen bijna dagelijks het nieuws. De menselijke factor speelt hierin een hele grote rol. Hoe veilig bent u?

 

Bewustwordingstrainingen

Iedereen laat bewust en onbewust veel informatie achter in de fysieke en digitale wereld. De mate waarin persoonlijke informatie ontkoppeld kan worden wordt vaak onderschat. Zelfs wanneer u uw best doet om privé en zakelijk gescheiden te houden.

Als u zich bewust bent van de meest voorkomende gevaren en valkuilen bij het dagelijks gebruik van internet, heeft u de eerste stap gezet om verschillende vormen van misbruik te voorkomen.

Lees hier snel meer informatie, of doe de online test om te meten hoe veilig u bent!

 

AVG E-learning

Om jouw organisatie en medewerkers voor te bereiden op de nieuwe Europese wetgeving bieden wij de AVG e-learning aan. Wil je meer weten over de inhoud van de AVG E-Learning klik op de download knop.

Technische maatregelen

Naast dat de factor mens een grote rol speelt, zijn er ook diverse technische maatregelen te nemen om uw organisatie te beschermen tegen virussen en andere malware. Om een aantal voorbeelden te noemen:

 

  • Denk na over uw beleid. Moeten alle collega’s wel bij alle documenten kunnen? Zijn wachtwoorden moeilijk genoeg en om de hoeveel tijd moeten ze vernieuwd worden? We denken hierover graag met u mee en richten uw netwerk op de gewenste manier in;
  • Kaspersky Anti-virus software. Simpelweg omdat Kaspersky vaak als beste uit de bus komt bij tests en onderzoeken. Of het nu gaat om een losse PC, een volledig netwerk of om mobiele devices, Kaspersky heeft de juiste licentievorm;
  • Wilt u er zeker van zijn dat u aan alle virus- en beveiligingsrisico’s gedacht heeft? Wellicht biedt Sophos dan uitkomst voor u! Als partner van Sophos kunnen we u hierin adviseren. Sophos heeft drie pijlers ontwikkeld met soft- en/of hardware oplossingen om beveiliging te kunnen bieden op de volgende gebieden: Network Protection, Enduser Protection en Server Protection.  


Hoe gaat het in de praktijk?

Wilt u graag weten hoe goed uw netwerk bestand is tegen virussen en andere malware? Neem dan contact met ons op om een vrijblijvende afspraak te maken! Middels een gedegen plan van aanpak tillen we ook uw netwerk naar een hoger beveiligingsniveau.