Haal meer uit jouw Microsoft 365 abonnement

Microsoft 365 bestaat uit meer dan een agenda, mail, Word en Excel. Het bevat ook toepassingen om je processen te automatiseren en inzicht in je bedrijfsprestaties te krijgen. Helaas worden deze toepassingen, Power Automate en Power BI, vaak over het hoofd gezien. Zonde, want je kunt er tijd en geld mee besparen. Hoe? Bekijk deze voorbeelden.


Power Automate - Factuurstroom automatiseren
Met Microsoft Power Automate, voorheen bekend als Microsoft Flow, kun je verschillende applicaties en diensten aan elkaar koppelen. Wij zetten Power Automate in om de inkomende factuurstroom te automatiseren. Ontvangen wij een e-mail van een bij ons bekende crediteur, dan stuurt Power Automate deze automatisch door naar de postbus van Exact Online. Onze administratie boekt vanaf daar de facturen direct in. Power Automate stuurt de mail niet alleen door, maar archiveert deze. Zo blijft onze administratie-inbox goed opgeruimd.


Power BI – interactief data visualiseren
Power BI is een interactieve omgeving om data te visualiseren. Je kunt eigen gegevens en (waar nodig) die van derden samenvoegen in één overzicht (dashboard). Eén van onze klanten, een financiële dienstverlener, houdt maandelijks de verkoopinspanningen in de gaten. Om de effectiviteit te bepalen werden cijfers handmatig uit tijdsregistratie, CRM en financiële administratie naar één overzicht gehaald. Power BI genereert datzelfde overzicht automatisch in één dashboard. Dat bespaart tijd, voorkomt fouten en het kan zo vaak als nodig is bekeken worden.

 

Dashboard


Power BI en Power Automate samen – Back-up monitoren
Wij combineren Power BI met Power Automate om de geautomatiseerde back-ups van onze klanten in de gaten te houden. Via Power Automate sturen wij mail met de status van de back-up (mislukt/succes) door naar Power BI. Daar hebben wij een dashboard gemaakt waarop wij direct zien waar problemen zijn en hoe vaak die zich voordoen. Als dat noodzakelijk is, kunnen wij snel en heel gericht ingrijpen.


Aan de slag
Power Automate en Power BI helpen je overzicht houden en tijd besparen. Minstens zo mooi: bij veel Microsoft 365 abonnementen zijn deze toepassingen standaard inbegrepen. Benieuwd of je ze al hebt en wil je ermee aan de slag? Power Automate vind je door in te loggen in je Microsoft 365 account. Power BI kun je gebruiken door met je Microsoft 365 gegevens in te loggen op https://powerbi.microsoft.com. Heb je vragen over deze toepassingen? Wij helpen je graag op weg.