Nooit meer een wachtwoord onthouden!

Tegenwoordig dien je veel gebruikersnamen en wachtwoorden te onthouden. Inloggen op portalen van je leveranciers, verzekeraars van je (werknemers)verzekeringen en social media (Facebook, Twitter, LinkedIn). Iedere site heeft zijn eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Als je die allemaal moet onthouden valt dat niet mee en het kan ook tot onveilige situaties leiden omdat deze wachtwoorden vaak op een onveilige manier bewaard worden. Hiervoor zijn mooie tools voor in de markt te weten wachtwoordmanagers. Een voorbeeld hiervan is LastPass. Dit is de wachtwoordmanager waarmee wij zelf werken.

 

Binnen LastPass sla je alle sites waar je regelmatig moet inloggen op met de gebruikersnamen en wachtwoorden. 

 

De 5 voordelen van een wachtwoordmanager op een rij:

  1. LastPass onthoudt je wachtwoord en je logt in zonder een gebruikersnaam en wachtwoord in te hoeven typen.
  2. Je kunt met een collega accounts delen zonder dat hij/zij hiervoor het wachtwoord hoeft te weten;
  3. Werk je een keer op een andere werkplek of op een mobiel apparaat dan kun je ook eenvoudig m.b.v. Lastpass op een site inloggen;
  4. De security binnen je bedrijf verbeterd aanzienlijk want geen briefjes meer waar gebruikersnamen en wachtwoorden op staan;
  5. Met de plug-ins binnen de browsers Microsoft Edge en Google Chrome wordt het inloggen binnen een website nog eenvoudiger.

Dus gebruikersnamen en wachtwoorden onthouden behoort voortaan tot de verleden tijd. Nou ja bijna... want je dient nog wel de gebruikersnaam en het wachtwoord van je wachtwoordmanager te onthouden! Beveilig je wachtwoordmanager wel met 2 factor authenticatie. 

 

Wil je meer weten over gebruik van een wachtwoordmanager? Neem contact met ons op via 0413-490620 of klik op de contactbutton.

 

Contact