Nooit meer je wachtwoord onthouden

Tegenwoordig dien je veel gebruikersnamen en wachtwoorden te onthouden. Inloggen op portalen van je leveranciers, verzekeraars van je (werknemers)verzekeringen en social media (Facebook, Twitter, LinkedIn). Iedere site heeft zijn eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Als je die allemaal moet onthouden valt dat niet mee en het kan ook tot onveilige situaties leiden omdat deze wachtwoorden op een onveilige manier bewaard worden. Hiervoor zijn mooie tools voor in de markt te weten password managers. Een voorbeeld hiervan is LastPass. Dit is de password manager waarmee er binnen Drie-O gewerkt wordt.

 

Binnen LastPass sla je alle sites waar je regelmatig moet inloggen op met de gebruikersnamen en wachtwoorden. LastPass onthoudt deze voor je en met behulp van LastPass log je voortaan in zonder nog een gebruikersnaam en wachtwoord in te hoeven typen.

 

Maar er zijn nog andere voordelen:

  • Je kunt met een collega accounts delen zonder dat hij/zij hiervoor het wachtwoord hoeft te weten;
  • Werk je een keer op een andere werkplek of op een mobiel apparaat dan kun je ook eenvoudig m.b.v. Lastpass op een site inloggen;
  • De security binnen je bedrijf verbeterd aanzienlijk want geen briefjes meer waar gebruikersnamen en wachtwoorden op staan;
  • De basisversie van Lastpass waar behoorlijk wat functionaliteit in zit is gratis;

 

Dus gebruikersnamen en wachtwoorden onthouden behoort voortaan tot de verleden tijd. Nou ja bijna... want je dient nog wel de gebruikersnaam en het wachtwoord van je password manager te onthouden!

 

Heeft u vragen en wilt u graag meer informatie? Neem contact met ons op via 0413 490 620. Of stuur een e-mail naar info@drieo.nl!