Tips voor thuiswerken

Hoewel we weer steeds meer terug gaan naar de normale situatie wordt er nog steeds veel vanuit huis gewerkt. Daar niet iedere klant beschikt over dezelfde configuratie hebben wij hieronder een aantal zaken op een rij gezet die je kunnen helpen om thuis te werken en zodoende zo goed mogelijk je werk te kunnen blijven doen. 

 

Terminal server

Beschikt je organisatie over een Terminal server dan is het relatief eenvoudig om thuiswerken te faciliteren. Wel kan het zijn dat conform geldende beveiligingsprotocollen thuiswerken voor bepaalde medewerkers niet toegestaan is. Hiervoor zullen aanvullende zaken ingesteld dienen te worden. 

 

Overnemen werkplek op kantoor

Er is ook een mogelijkheid om de werkplek op je kantoor over te nemen. Ook hiervoor geldt vaak dat dit standaard niet toegestaan is i.v.m. het beveiligingsbeleid. Het overnemen van de werkplek dient altijd via een VPN verbinding te lopen. 

 

Microsoft 365

Gebruik je Microsoft 365 dan kun je thuis inloggen door via je webbrowser portal.office.com in te typen en vervolgens met je e-mailadres en wachtwoord inloggen. Afhankelijk van je abonnement heb je dan de beschikking over je e-mail en bestanden via de webversie van Microsoft 365.

 

Telefonie

Neem je telefonie via Drie-O af middels Xelion dan is het mogelijk om thuis de softphone op je laptop of PC te installeren en middels een headset te bellen en gebeld te worden. Een andere optie is om de Xelion app te installeren op je mobiele telefoon waarbij je dezelfde functionaliteit ter beschikking hebt als op de softphone.

 

Zie onderstaande handleidingen:

  • Voor de handleiding van de softphone klik hier.
  • Voor de handleiding van de Xelion app klik hier.

Vergaderen met beeldverbinding
Wil je met collega’s, medewerkers, klanten of leveranciers live vergaderen met beeldverbinding dan is Microsoft Teams een prima mogelijkheid. Teams is een onderdeel van Microsoft 365 en afhankelijk van je abonnement beschik je daar wellicht al over. Heb je geen Teams in je abonnement maar wil je wel van deze faciliteiten gebruik maken klik  Teams