Onze Power BI services

Snel aan de slag met Power BI

Eenvoudig bedrijfsgegevens analyseren

Als Power BI eenmaal draait, analyseer je eenvoudig bedrijfsgegevens. Maar voor het zover is, kan het geen kwaad om wat externe hulp in te schakelen. Drie-O helpt MKB-organisaties meer doen met hun gegevens door Power BI in te zetten. Of je nu effectiever wilt offreren en factureren, of zoekt naar manieren om je organisatie beter te laten renderen, Power BI helpt je. Drie-O biedt de volgende diensten om je bij het gebruik te ondersteunen.

Power BI consultancy

Microsoft Power BI is een krachtig analysegereedschap dat eenvoudig is in gebruik. Maar voor je ermee aan de slag kunt, zul je het eerst moeten instellen. De Power BI consultants van Drie-O helpen je hierbij. Zij koppelen de databronnen die jij wil analyseren aan je omgeving en zetten de datamodellen op waarmee je die analyses maakt. Dat geeft jou het gereedschap om zelf meer inzicht te halen uit jouw data. Naast de technische ondersteuning geven onze consultants ook advies over gebruik en mogelijkheden van Power BI.

Geschikte databronnen inventariseren

Iedere organisatie genereert dagelijks een schat aan informatie. Van facturen en offertes tot voorraadstatus en projectvoortgang. Met Power BI kun je deze informatie én die van derden allemaal binnen één omgeving bestuderen. Wij helpen je inventariseren welke databronnen voor jouw organisatie relevant zijn en zorgen dat die aan jouw Power BI implementatie gekoppeld worden. Hou je op dit moment de cijfers bij in Excel? Dan verzorgen wij de overstap naar een beter systeem om gegevens te analyseren.

Standaard dashboards en dashboards op maat

Wij ontwikkelen standaard dashboards zodat jouw bedrijf snel met Power BI in de weer kan. Onze consultants hebben kant-en-klare oplossingen als je werkt met Exact Online, Microsoft Dynamics CRM of AFAS. Standaard dashboards neem je af op abonnementsbasis, wat in de aanloopkosten een besparing oplevert. Wil jij cijfers bijhouden die in een andere oplossing gegenereerd worden? Of heb je specifieke wensen? Dan zorgen onze consultants dat er een dashboard op maat gemaakt wordt voor jouw organisatie. Vanzelfsprekend nemen wij voor zowel standaarddashboards als maatwerk het onderhoud op ons.

Werkwijze

Voor de realisatie van dashboards hanteren wij een gestandaardiseerde werkwijze welke hieronder grafisch is weergegeven. Onderstaande werkwijze wordt per te realiseren dashboard iteratief doorlopen. 

De werkwijze bestaat uit de volgende 4 stappen:

1.Databronnen inventariseren 

Voor de realisatie van de dashboards zal geïnventariseerd worden welke data in de organisatie beschikbaar is en hoe we deze kunnen ontsluiten om de dashboards realiseren. 

2. Gegevensverwerking 

Tijdens deze fase wordt bepaald welke gegevens er nodig zijn en structureren we data o.b.v. gegevenstype (datum, numeriek, tekst etc..). Ook zal data waar nodig verrijkt en gevalideerd worden. 

3. Modelleren 

In deze fase worden datasets gemaakt op basis van de informatie welke benodigd is in de dashboards. In deze fase zal nauw samengewerkt worden de klant zodat we de juiste informatie en gegevens kunnen selecteren. Ook in deze fase kan het nodig zijn om data te verrijken.  Daarnaast wordt in deze fase bepaald op welke detailniveau ingezoomd moet kunnen worden. 

4. Presenteren/analyseren 

De dashboards worden in deze fase ontwikkeld. In overleg met jou wordt bepaald hoe de dasboards er qua look and feel uit komen te zien en welke filteropties benodigd zijn.  

PowerBI-logo

Download whitepaper:
Power BI voor het MKB

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Whitepaper-power-bi
Whitepaper-power-bi

Download whitepaper:
Power BI voor het MKB

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.