Power BI in praktijk

Zo werkt Power BI voor het MKB

Zoek je inzicht in cijfers? Kies dan voor Power BI!

Als jij met jouw bedrijf wilt innoveren, manieren zoekt om kosten te besparen en of beter wil communiceren, dan is er een plan nodig. Als je dat wil onderbouwen met cijfers dan zoek je overzicht. Wie overzicht in cijfers zoekt, grijpt waarschijnlijk op automatische piloot naar Excel. Begrijpelijk, maar tegenwoordig niet de beste keuze. Power BI helpt je innoveren, kosten besparen en beter communiceren.

Wil je beter inzicht in je cijfers om kostenbesparingen te realiseren?

In Excel kun je bedrijfscijfers invoeren of importeren en ermee rekenen. Maar om te zorgen dat je met de juiste cijfers werkt, zul je eerst moeten valideren. Dat kost tijd en is foutgevoelig. Power BI leest direct de cijfers uit je boekhoudsoftware. Je kunt altijd met de laatste getallen werken en je werkt (als je boekhouding op orde is) met de juiste cijfers. Je hoeft ook geen ingewikkelde formules te typen om iets uit je cijfers te halen, maar klikt op de diagrammen en ziet eenvoudig waar kansen liggen.

Je wilt focussen op je kerntaken, maar krijgt niet scherp wat je het beste kunt uitbesteden?

In het MKB zijn we allemaal meer dan genoeg tijd kwijt met onze corebusiness. Hoe kun dan nog nieuwe kansen vinden? Power BI biedt overzicht en legt de focus op plekken waar jouw cijfers afwijken. Daardoor zie je veel sneller waar kansen liggen. Zowel om geld te besparen als om meer te verdienen. Daar komt bij dat je externe databanken aan je eigen cijfers kunt toevoegen. Je stuurt niet alleen door naar jezelf te kijken, maar maakt ook een eerlijk vergelijk met jouw branche.

Vertraagt de samenwerking door een wirwar van berichten en losse bestanden?

Is de Excel die je van een collega kreeg de laatste versie, of is dat het bestand waar jij net mee bezig was? Zou het kunnen dat er twee versie rond gaan? Of moeten we daar de kopie bij de leverancier nog bij optellen en zijn het er drie? Met Power BI deel je dashboards. Verandert je collega iets, dan zie jij die wijziging ook op de jouwe en andersom. Je werkt met één versie van de waarheid.

Moet je lang zoeken naar antwoorden als je klant meer informatie vraagt?

Klanten willen snel, helder en juist geïnformeerd worden. Maar hoe ga jij ze van informatie voorzien als je zelf niet zeker weet hoe het zit. Door jouw gegevens via Power BI te analyseren hou je overzicht en kun je snel antwoord vinden op vragen; ook als die uit een onverwachte hoek komen.

Wil je uitbreiden, maar is het onduidelijk waar je nieuwe klanten kunt vinden?

Waar liggen de kansen voor jouw bedrijf? Stel dat je jouw resultaten, de gemiddelde vraag per regio en een lijst van mogelijke klanten kon combineren? Wat als je economische trends kon uitzetten tegen de aanlooptijd van jouw leveranciers? Wellicht heb je zelf betere ideeën om lijsten met leads te genereren? Hoe je het ook wilt aanpakken, op Power BI kun je je vragen loslaten.

Je wilt innoveren en groeien, maar loopt vast in gebaande paden en processen?

Hoe komt jouw organisatie van zand tot klant? Waar liggen binnen jouw processen en workflows kansen om effectiever te werken. Met Power BI kun je prestaties, omzet, kosten en winst tegen elkaar uit te zetten. Vervolgens kun je op de projecties van deze getallen inzoomen en daar intuïtief andere factoren bij betrekken. Je krijgt niet alleen je kansen in beeld, de interface is zo gebouwd dat mogelijke oplossingen direct opvallen.

Download whitepaper:
Power BI voor het MKB

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Whitepaper-power-bi
Whitepaper-power-bi

Download whitepaper:
Power BI voor het MKB

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.