Imperial Chemical Logistics BeneluxTrack & Trace portaal

Imperial Chemical Logistics Benelux verzorgt voor haar klanten alle aspecten van het logistieke proces op het gebied van opslag en transport van chemische producten.

Ter ondersteuning van haar primaire proces realiseerde Drie-O voor Imperial een track & trace portaal zodat de klanten van Imperial optimaal inzicht hebben in de geplande leveringen. Tevens verzorgt Drie-O de hosting van het portaal.

 

De applicatie

Het portaal heeft koppelingen naar de plannings- en track & trace systemen van Imperial zodat de data binnen het portaal continue actueel is.  Klanten van Imperial hebben de beschikking over de volgende functionaliteit: dagelijks inzicht in de orders die op de betreffende dag worden geleverd met de verwachte levertijd. Wanneer deze orders statuswijzigingen ondergaan wordt de klant automatisch per e-mail geïnformeerd middels de live tracking functionaliteit. Informatie uit het track & trace systeem wordt aangevuld aan de order zodat duidelijk is wie de voor de levering heeft getekend en op welke locatie van de klant deze is geleverd. Als een order manco’s bevat is dit duidelijk zichtbaar voor welke artikelen het betreft en de hoeveelheid.

 

Ontwikkeling

Door de modulaire opbouw is het portaal eenvoudig uit te breiden met nieuwe functionaliteit.
Gebruikte technologieën/systemen: 

 

  • HTML5
  • CSS3
  • jQuery
  • Ortec (planningssysteem)
  • Trimble (track & trace systeem)

  

Klantreactie

“De realisatie door Drie-O ging relatief snel en voorspoedig. De korte lijnen van samenwerking zorgen ervoor dat er snel een goed product ontstaat“, aldus Léon Jacobs Algemeen Directeur van Imperial Chemical Logistics.