Sophos UTM

Cybersecurity made simple

Wat doet uw firewall?

Iedere organisatie beschikt vandaag de dag over een firewall. Maar over welke functies beschikt deze firewall en is dit voor uw organisatie voldoende tegen de cyber bedreigingen van vandaag de dag? De Sophos UTM is als het ware een heel uitgebreide firewall en daarnaast nog veel meer. Hiermee kan de cybersecurity van uw netwerk geoptimaliseerd worden.

 

Standaard firewall

Met een standaard firewall kunnen poorten en IP-adressen geblokkeerd of juist toegestaan worden. Daarnaast kunnen de toegestane poorten worden afgeschermd op IP-basis (bijv. uw IP adres thuis of de IP adressen van uw medewerkers thuis). Alle andere IP adressen die proberen te verbinden op deze openstaande poorten worden dan geblokkeerd. Middels deze maatregelen wordt toegang van buiten dichtgezet of afgeschermd.

 

 

Wat biedt Sophos UTM?

Uiteraard is het met de Sophos UTM ook mogelijk poorten en IP-adressen te blokkeren of toe te staan.
Maar wat biedt Sophos nog meer? 

 

Dankzij Netwerk Protection worden complexe aanvallen gestopt, die een firewall alleen niet kan tegenhouden. O.a. scanning (virussen/spyware), country blocking (volledig blokkeren van bepaalde landen).
Met Advanced Threat Protection worden virussen, spyware etc. vooraan in uw netwerk afgevangen door de Sophos UTM. O.a. controleren van bestanden, herkennen van kwaadaardige botnets, sandstorm (alle bestanden worden eerst gescand), intrusion protection (uitzonderlijke dataverkeer herkennen).
De functionaliteit binnen Web Protection stelt u in staat om uw medewerkers tegen bedreigingen van het web te beschermen en hun tijd online te beheren. O.a. advertenties blokkeren, URL-filterregels (webpagina’s met gedefinieerde termen niet kunnen benaderd), webquota (tijdslimieten), logging (registreren van bezochte pagina's, let op AVG).
Dankzij Webserver Protection is ook uw webserver optimaal beveiligd. Voorkomt met deze protection zaken hacking middels SQL injection, cross-site scripting, directory traversal, cookie tampering en nog veel meer.
Sophos UTM vervult de rol van spamfilter voor mailservers waarmee scanning tussen de mailomgeving en het internet plaats vindt. O.a. Uitgaande mail (geïnfecteerde mailservers signaleren), e-mail encryption (versleuteld e-mailen)
Sophos Endpoint is een virusscanner voor op de lokale werkplekken. Het is aan te raden Sophos Endpoint in te zetten i.c.m. de Sophos UTM.

 

Wij adviseren u graag persoonlijk

Bel met een van onze adviseurs (0413) 490 620