Sophos UTM

Cybersecurity made simple

 

Wat doet uw firewall?

Iedere organisatie heeft een firewall op zijn netwerk. Maar welke functies heeft die van jou? Zijn deze afdoende om je tegen cyberbedreigingen van vandaag de dag te beschermen?

Sophos Unified Threat Management (UTM) combineert een uitgebreide firewall met geavanceerde opties. Daarmee optimaliseren wij de veiligheid van jouw netwerk.

Standaard firewall

Met een standaard firewall kunnen poorten en IP-adressen geblokkeerd of juist toegestaan worden. Daarnaast kunnen de toegestane poorten worden afgeschermd op IP-basis (bijv. de adressen van medewerkers). Andere IP-adressen die proberen te verbinden op deze openstaande poorten worden geblokkeerd. Met deze maatregelen wordt toegang van buiten dichtgezet of afgeschermd.

 

 

Wat biedt Sophos UTM?

Uiteraard is het met Sophos Unified Threat Management (UTM) ook mogelijk poorten en IP-adressen te blokkeren of toe te staan.


Sophos biedt meer 

 

Met Netwerk Protection worden complexe aanvallen gestopt die een firewall op zichzelf niet kan tegenhouden. Daaronder vallen scanning (virussen/spyware), country blocking (volledig blokkeren van bepaalde landen).
Met Advanced Threat Protection worden virussen, spyware etc. vooraan in jouw netwerk afgevangen door de Sophos UTM. Hieronder vallen: controleren van bestanden, herkennen van kwaadaardige botnets, sandstorm (alle bestanden worden eerst gescand), intrusion protection (uitzonderlijk dataverkeer herkennen).
Met de functionaliteit van Web Protection kun je medewerkers tegen bedreigingen van het web beschermen en gelijktijdig hun tijd online beheren. Je kunt onder andere: advertenties blokkeren, URL-filterregels opstellen (webpagina’s met gedefinieerde termen blokkeren), webquota instellen (tijdslimieten), logging (bezochte pagina's registreren, let op AVG).
Webserver Protection beveiligd jouw webserver. Voorkom hacking met SQL injection, cross-site scripting, directory traversal, cookie tampering en nog veel meer.
Sophos UTM vervult de rol van spamfilter voor mailservers. Scanning geschiedt tussen de mailomgeving en het internet. Hieronder vallen: uitgaande mail (geïnfecteerde mailservers signaleren) en e-mail encryption (versleuteld e-mailen).
Sophos Endpoint is een malware-scanner voor lokale werkplekken. Het is aan te raden Sophos Endpoint in te zetten in combinatie met Sophos UTM.

 

Wij adviseren je graag 

Bel ons (0413) 490 620