Thuiswerken en toch overleggen? Zorg dat je overal kunt vergaderen

Zonder teamwork komt (bijna) niets tot een goed eindresultaat. Maar hoe overleg je effectief als je vanuit je eigen huis werkt? Via videoconferencing natuurlijk. Wat betreft apparatuur is iedereen tegenwoordig goed voorzien. Wie thuiswerkt heeft (hopelijk) internet en zowel smartphones als laptops zijn uitgerust met camera en microfoon. Wat overblijft is een softwarekeuze.

 

Weg van de minste weerstand?
De verleiding is sterk om voor de weg van de minste weerstand te gaan. Wie met de smartphone gaat beeldbellen zal snel op de video-optie van WhatsApp klikken. Voor gesprekken met meerdere deelnemers zijn verschillende gratis applicaties beschikbaar. Is het daarom gewoon een kwestie van klikken en praten? Wij denken van niet.


Verstandig en veilig overleggen?
Zakelijk gezien is lukraak een gratis pakket gebruiken niet verstandig. Ook bij vergaderingen op afstand wil je dat de privacy en veiligheid goed afgedicht zijn. Anders open je de deur voor problemen met onder meer de AVG. Daarnaast wil je organisatorisch geen wildgroei van oplossingen. Mensen raken het overzicht kwijt en voor je het weet ben je langer aan het overleggen over de manier van vergaderen dan over het onderwerp.

 

Microsoft Teams

Gelukkig biedt Microsoft een oplossing. In Office 365 zit Microsoft Teams waarmee je via video kunt overleggen binnen de digitale infrastructuur van je organisatie. Bij veel abonnementen zit Teams standaard al als optie. Twijfel je of dat bij jou het geval is? Neem contact met ons op en we lopen het voor je na.

 

Vergadering plannen via de agenda

Met Teams kun je gewoon via een agenda-uitnodiging per mail de vergadering plannen. Geeft de agenda aan dat het tijd is voor overleg, dan kiezen de genodigden tussen de webinterface of de app. Teams is zo eenvoudig op te zetten en omdat het onderdeel uitmaakt van de agenda is het ook binnen bestaande processen te integreren. 

 

Kun jij met Office 365 standaard videobellen?
Of je standaard kunt videobellen met Office 365 hangt van je gekozen abonnementsvorm af. Wij lopen graag voor je na wat de mogelijkheden zijn. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden die een Microsoft Office 365 abonnement biedt? Kijk hier naar ons overzicht van deze toepassing.