E-mail marketing met Mailchimp
E-mail marketing met Mailchimp
22 augustus 2023

Leestijd: 2 minuten

3 Essentiële digitale hulpmiddelen voor klantcontact

In deze tijd van toenemende concurrentie en digitalisering is het belangrijk voor je als organisatie om onder de aandacht te blijven bij je (potentiële) klanten. Gelukkig kun je je daarbij laten helpen door tools die voor jou dit werk eenvoudiger maken, waardoor je meer tijd overhoudt voor andere belangrijke taken.

In deze blog komen 3 hulpmiddelen aan bod voor het onderhouden van contacten met je klanten: 

  1. Effectieve e-mail marketing met Mailchimp. 
  2. Eenvoudig online afspraken plannen via Bookings. 
  3. Je boodschap communiceren in je e-mail handtekening met Exclaimer. 

Je klanten informeren via e-mail marketing met Mailchimp 

E-mail marketing is nog altijd een krachtig middel om op een kosteneffectieve manier een grote groep klanten te bereiken. Belangrijk hierbij is om de e-mails te personaliseren voor een betere betrokkenheid van de klant.  

Een tool die wij hiervoor gebruiken is Mailchimp. Met Mailchimp kun je op een grote groep relaties in één keer mailen om je boodschap over te brengen. Daarbij kun je relaties indelen in segmenten bijvoorbeeld op basis van branche of functie zodat je heel gericht je boodschap kunt sturen aan een groep relaties.  

Daarnaast zijn er mogelijkheden om Mailchimp te koppelen met je bedrijfssoftware (ERP/CRM) en website. Deze automatisering bespaart niet alleen tijd, maar zorgt ook voor een naadloze integratie van je marketinginspanningen met andere bedrijfsprocessen. 

Koppeling met je bedrijfssoftware is met name handig om e-mail adressen van je relaties te synchroniseren met Mailchimp zodat handmatige invoer en hierdoor kansen op fouten voorkomen wordt. 

Met je website kun je een koppeling leggen met Mailchimp wanneer een bezoeker van je site zich wil aanmelden voor een nieuwsbrief, een whitepaper wil downloaden of zich wil aanmelden voor een event. Wanneer de bezoeker van jouw site zo’n actie triggert wordt zijn mailadres opgenomen in Mailchimp en kun je ervoor zorgen dat de bezoeker automatisch een mail ontvangt ter bevestiging.   

Eenvoudig online afspraken plannen via Bookings 

Bookings is een handige app die je in staat stelt om je agenda met de buitenwereld te delen, zodat klanten en zakelijke contacten zelf een afspraak met je kunnen plannen op momenten die zowel voor hen als voor jou geschikt zijn.  Het gebruik van dit online boekingsplatform verhoogt de klanttevredenheid doordat het hen in staat stelt om zelf snel en gemakkelijk een afspraak te maken op een moment dat hen het uitkomt.  

Je boodschap communiceren in je e-mail handtekening met Exclaimer 

Een krachtig middel om je (commerciële) boodschap uit te dragen is de e-mailhandtekening. Een professionele e-mailhandtekening draagt niet alleen bij aan je merkidentiteit, maar dient ook als een aanvullend marketingkanaal om belangrijke informatie of promoties onder de aandacht van je contacten te brengen.  

Met de software van Exclaimer kun je eenvoudig een consistente en professionele e-mailhandtekening voor je hele organisatie creëren en beheren, ongeacht het apparaat waarmee de e-mails worden verzonden. 

Probeer Exclaimer 2 weken gratis

Naam(Vereist)

Bekijk ook andere berichten

27 december 2023

Aan de slag met Business Intelligence, waar begin je?

Je wilt meer inzicht in je bedrijfsresultaten en betere beslissingen nemen op basis van data? Dan is een Business Intelligence-tool onmisbaar. Zo'n programma helpt je om de gegevens die overal in je bedrijf aanwezig z...

18 juli 2020

Weg met dat schrijfblok, gebruik OneNote!

Microsoft 365 OneNote is één van de meest onbekende Apps binnen Microsoft 365. Dat is jammer want onbekend maakt onbemind.

4 november 2021

Nooit meer een wachtwoord onthouden!

Tegenwoordig dien je veel gebruikersnamen en wachtwoorden te onthouden. Inloggen op portalen van je leveranciers, verzekeraars van je (werknemers)verzekeringen en social media (Facebook, Twitter, LinkedIn)