Power BI

Power BI voor het MKB

Power BI voor het MKB: als je meer wilt bereiken en Excel niet voldoet

Waarom zou je als MKB-organisatie bedrijfsgegevens met Power BI analyseren? Daar is Excel toch voor! Het staat al op je systeem, helpt je gegevens verzamelen en je kunt er ook nog mee rekenen ook. Maar: hoeveel tijd kost het om een kostenoverzicht in Excel te maken? En kun je er daarna in één oogopslag mogelijke besparingen in vinden? Maakt Excel de communicatie met klanten eenvoudiger? Hoe soepel verloopt samenwerking via een spreadsheet? Wij weten dat Power BI dit allemaal wel kan. Minstens zo handig: als Excel op je systeem staat, heb je ook toegang tot Power BI.

Vraag de demo aan!

OF

Download de Whitepaper

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Herken je jouw organisatie in deze ambities?

  • Wil je beter inzicht in je cijfers om kostenbesparingen te realiseren?
  • Je wilt focussen op je kerntaken, maar krijgt niet scherp wat je het beste kunt uitbesteden?
  • Vertraagt de samenwerking door een wirwar van berichten en losse bestanden?
  • Moet je lang zoeken naar antwoorden als je klant meer informatie vraagt?
  • Wil je uitbreiden, maar is het onduidelijk waar je nieuwe klanten kunt vinden?
  • Je wilt innoveren en groeien, maar loopt vast in gebaande paden en processen?

Wat is Power BI?

Microsoft Power BI is een gebruiksvriendelijke omgeving waarin je verschillende datasets samenbrengt. Niet alleen je eigen bedrijfsgegevens, maar ook externe bronnen en zelfs gegevens uit LinkedIn en andere social media zijn te gebruiken. Binnen jouw overzicht kun je wijzigingen doorvoeren en gegevens met elkaar vergelijken. De krachtige, ingebouwde zoekfunctie laat je vragen aan je data stellen. Je kunt bijvoorbeeld omzet per sales manager uitzetten tegen het weerbericht van de dag. Heeft slecht weer invloed op jouw resultaten? Je ziet het met een druk op de knop. Power BI laat je niet alleen resultaten uit het verleden vergelijken, maar kan ook op basis van trends voorspellingen voor de toekomst projecteren.

Onze Power Bi
services

Snel aan de slag met Power BI

Power BI
in praktijk

Zo werkt Power BI voor het MKB

Power BI vs. Excel

Waarom kiezen voor Power BI en niet voor Excel? Hier zijn drie goede redenen:

  1. Om met gegevens te werken moet Excel die importeren (of worden ze met de hand ingevoerd). Je loopt het risico op invoerfouten en werkt nooit met de laatste versie van de data. Om die risico’s te verlagen is extra controle nodig wat tijd kost.
  2. De gemiddelde Excel-sheet is in beheer bij één medewerker. Vertrekt die medewerker of gaat er iets mis met het bestand, dan zijn de gegevens weg met alle gevolgen van dien. Power BI is gemaakt als gereedschap voor een organisatie. Het beheer is daarom altijd goed geregeld.
  3. Power BI is gemaakt om overzicht te bieden, Excel om mee te rekenen. Bij Excel staan cijfers en kolommen centraal. Power BI wikkelt een grafisch schil om de data heen. Met behulp van standaard widgets kun je data eenvoudiger interpreteren.

Power BI consultancy via Drie-O

Met Microsoft Power BI kun je aan de slag door met een paar klikken je eerste dashboard op te zetten en zo KPI’s bij te houden. De knop delen is je eerste stap naar betere samenwerking en communicatie. Wil je meer bereiken en zoek je daar ondersteuning bij? Wij kennen de ins-en-outs van deze analysesoftware. We helpen je graag bij de opzet van jouw dashboards en apps en zorgen dat je in een mum van tijd goed beslagen ten ijs gaat.

Download whitepaper:
Power BI voor het MKB

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Whitepaper-power-bi
Whitepaper-power-bi

Download whitepaper:
Power BI voor het MKB

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.