Cybersecurity Cockpit

Cybersecurity Cockpit

Beheer van je ICT beveiliging

ICT-beveiliging is topprioriteit binnen organisaties en gelukkig nemen steeds meer organisaties maatregelen om cybersecurity aanvallen de baas te zijn. Maar welke maatregelen heb je als organisatie al genomen, of welke maatregelen moeten nog genomen worden? Het beheer je cybersecurity maatregelen is voor veel bedrijven een uitdaging.

Drie-O Cybersecurity Cockpit

Met de Cybersecurity Cockpit van Drie-O krijg je grip op je ICT-beveiliging en kun je op een gestructureerde manier aan de ICT beveiliging van je organisatie werken.  De cockpit is v.w.b. de maatregelenregistratie gebaseerd op CIS controls van het Center for Internet Security. Daarnaast is de AVG-wetgeving verwerkt in de functionaliteit voor het datalek- en verwerkingsregister.

De Cybersecurity Cockpit bestaat uit de volgende functionaliteit:

  • Maatregelenregistratie
  • Datalek register
  • Verwerkingsregister
  • Register verwerkersovereenkomsten
Cybersecurity-cockpit-tabel

Maatregelenregistratie

De maatregelenregistratie is gebaseerd op de theorie van CIS. CIS staat voor Center for Internet Security en is een non-profit organisatie met als missie om de  wereld veiliger te maken door het ontwikkelen, valideren en het bekend maken van best practises richtlijnen welke gebruikers, bedrijven en overheden beschermen tegen cyberdreigingen. De richtlijnen bevatten 18 sleutelactiviteiten welke organisaties dienen te implementeren om aanvallen te voorkomen dan wel de gevolgen van een aanval te beperken.

De sleutelactiviteiten van het CIS zijn verwerkt in de Drie-O Cybersecurity Cockpit zodat je als bedrijf structureel de beveiligingsmaatregelen kunt registreren welke je reeds hebt genomen. Daarnaast zie je ook welke maatregelen je eventueel nog kunt nemen om je ICT-beveiliging op een hoger plan te tillen.

Cybersecurity-cockpit-menu

Datalek register

Via het datalek register kun je alle datalekken vastleggen die binnen je organisatie voorkomen. De functionaliteit van dit register is gebaseerd op de AVG wetgeving en dwingt je alle voorkomende datalekken gestructureerd vast te leggen. Door ieder datalek vast te leggen.

Verwerkingsregister

In het verwerkingsregister leg je vast welke verwerkingen, waarbij persoonsgegevens zijn betrokken, je als organisatie uitvoert. Het verwerkingsregister is gebaseerd op de AVG-wetgeving en dwingt je gestructureerd al je verwerkingen vast te leggen.

Verwerkersovereenkomsten

Sla als je verwerkersovereenkomsten vast in een centraal register.

Wat zijn voordelen?

Download whitepaper:
Security awareness

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Whitepaper-security-awareness
Whitepaper-security-awareness

Download whitepaper:
Security awareness

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.